Sander Luske

In 2001 is Sander Luske zijn werk als docent aan ArtEZ, waar hij zelf ook studeerde, gaan combineren met zijn eigen label: Luske Porcelain and Product Design. Herkenbaar aan zijn werk is dat het proces vaak zichtbaar is. Handelingen die tijdens het maken de initiële vorm beïnvloeden worden benadrukt en maken de uiteindelijke vorm. Alle producten worden met de hand gemaakt en geeft het meteen een signatuur. Het werken met porselein is als koken, een andere geliefde bezigheid van Luske, door te experimenteren kom je tot een gewenst eindresultaat.

In het voorjaar van 2010 ontwierp Lukske een serie special edition bekers voor Arnhem Coming Soon. Het ontwerp van deze bekers verwijst naar de bekende variant uit de koffieautomaten, maar heeft zijn eigen vorm gekregen door het model opnieuw te vouwen. “De cirkel maakt de beker. De beker is hier eigenlijk uit opgebouwd van de bodem tot de drinkrand.” aldus Luske. De serie is ook voorzien van een cirkelpatroon als decoratie en daarmee is de cirkel rond.

De special edition bekers zijn er in twee maten; voor koffie of espresso. Deze serie is alleen te koop bij Arnhem Coming Soon.

http://www.luske.nl