ontwerplabel Vij5

Ontwerplabel Vij5 is opgericht in 2006 als samenwerkingsverband tussen Arjan van Raadshooven, alumni Bouwkunde - Architectuur aan de TU Eindhoven, en Anieke Branderhorst afgestudeerd aan de Design Academy, afdeling Mens & Communicatie.
Vanuit Eindhoven werkt het label aan diverse producten voor de collectie met z’n tweeën, maar ook in samenwerking met ander ontwerpers. Zo heeft bijvoorbeeld Floris Hovers de kruk Ingewikkeld ontworpen voor het label. Naar eigen zeggen is Vij5; "vernieuwend, veelzijdig, eclectisch, onconventioneel en helder. Wij vinden dat op het grensvlak van ons referentiekader de meest interessante projecten ontstaan. Wij zoeken deze grenzen niet alleen op, maar proberen ze ook te verleggen."
Het label verbindt zich niet aan de specifieke naam van één ontwerper, maar wordt gevormd door een combinatie van persoonlijkheden. Hierdoor ontstaan interessante kruisbestuivingen en de resultaten hiervan vormen de basis voor de producten. De collectie van Vij5 bestaat grotendeel uit woonaccessoires, maar bevat ook meubelstukken en verlichting.

http://www.ontwerplabel.vij5.nl