Hanneke van de Pol

 

Hanneke van de Pol (1970) uit Arnhem is een ervaren visual designer/ kunstenaar werkzaam in verschillende vakgebieden waaronder; grafisch, ruimtelijk- en conceptueel ontwerp, schilderkunst en fotografie. Ze mixt o.a. vormen, kleuren, lijnen, typografie en beelden op een dusdanige manier dat haar werk opvalt.

Bij het maken van ‘Botanical Art’ heeft zij haar aandacht gericht op bijzondere details uit vintage ‘Botanicals’ van planten en bloemen. Deze kleine details neemt zij onder de loep, ontrafelt zij als het ware, om ze vervolgens op eigenwijze terug in elkaar te zetten.Ze is gefascineerd door o.a. theoriën als ‘De Fibonacci Reeks’ (een wiskundige cijferreeks die gerelateerd wordt aan het onstaan van bepaalde levensvormen in de natuur) en ten grondslag ligt aan ‘De Gulde Snede’.  Met deze fascinatie voor wetmatigheden en haar behoefte om te experimenteren met beeld en patronen, is zij eigen systemen gaan ontwikkelen, waarmee nieuw werk als het ware tot leven komt.

‘Het vinden van de meest bijzondere details uit bloem- en plantmotieven, om deze vervolgens opnieuw ‘uit te vouwen’ op eigen manier is magisch. Het voelt als het opnieuw in elkaar zetten van de natuur.’

www.hannekevandepol.com